pregnancy

ttttt

عمل كفتة الفراخ المشوية على السيخ “بنكهة الفحم”

طريقة عمل كفتة الفراخ المشوية على السيخ “بنكهة الفحم”
عمل كفتة الفراخ المشوية على السيخ “بنكهة الفحم”

كفتة مشوية


تعتبر الفراخ من الأكلات اللذيذة ,والمغذية لكل الأعمار ,.

والجميع يقبلون عليها وخاصة أذا قامت ست الكل بتشكيلها على وجبات مختلفة 

مثل الفراخ المشوية فى الفرن وعلى الفحم أو على الجريل ويمكن تناولها مسلوقة .

لكن من الذ طرق تشكيل لحم الدجاج الشاورمة ,والكفتة المشوية على السيخ

 بنكهة الفحم يعنى زى كفتة الحاتى أكيد كل الأولاد والزوج حيحبوها  جربيها .

واليكم  

مقادير كفتة الفراخ المشوية على السيخ بنكهة الفحم الرائعة:

1-دجاجة كبيرة نخليها من العظم ونفرمُها بالكبة

2-  اربع فصوص من الثوم المهروس.

3- بصلتين مفرومين ناعم جداً.

4- ملح وفلفل.

5- بهارات -رشة جوزة الطيب.

6-فلفل الوان-بقدونس للتجميل.

7-طماطم مقطعة سلايت أو حلقات.

الطريقة:

نعصر البصل جيدا ونضع ماءه على جنب لأستعماله أثناء عمل صوابع 

الكفتة نخلط لحم الفرخة مع البصل والملح والفلفل والبهارات مع الثوم ,

ومعلقتين بقسماط أو كيس فيجتار.

الأن اصبح لدينا عجينة من لحم الفراخ:

نحضر الأسياخ الخشبية ونقوم بعمل صوابع الكفته ونتبلها بماء البصل قبل 

 وضعها فى السيخ نرص الأسياخ فى قالب مستطيل ,ونضعها فى الفرن لمده  20 دقيقة 

بعد نضجها نخرجها من الفرن ,ونشعل قطعتين من الفحم ونضعهم وسط صنية الكفتة

 مع وضع معلقة صغيرة من الزيت فوق الفحم ونغطى الصنية جيداً حتى

 لاتتسرب( نكهة ورائحة الفحم ) تقدم بعد ذلك بعد تجميلها بالبقدونس والفلفل الألوان والطماطم .

وبالف صحة أحلى كفتة فراخ مشوية على السيخ بأيديكى ياست الكل .